English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

2.11.12

Μιχάλης Χατζηγιάννης: "Δοκιμάζω κάτι νέο, δεν αλλάζω χαρακτήρα"

«Αυτό που χαρακτηρίζει τη συνεργασία μας είναι το γέλιο», λέει για τη συνεργασία με τους Ζουγανέλη - Μπουλά στο «Ο Καλός, ο Κακός και ο Ασχημος» και προσθέτει: «Είναι ό,τι πιο ανατρεπτικό έχω κάνει» Στην πιο επιτυχημένη «συμμορία» της διασκέδασης των τελευταίων χρόνων εισβάλλει φέτος ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, διαμορφώνοντας την πιο ανατρεπτική συνεργασία του φετινού χειμώνα. Τολμά να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό, να μπει σε νέους ρόλους και να αποδείξει στο κοινό αλλά και στον ίδιο του τον εαυτό ότι διαθέτει και μια διαφορετική, πιο χιουμοριστική και αυθόρμητη πλευρά. «Ο Καλός, ο Κακός και ο Ασχημος», η νέα μουσική παράσταση που κάνει πρεμιέρα μεθαύριο στην «Ακτή» Οδού Πειραιώς, στην οποία συνυπάρχει με τον Γιάννη Ζουγανέλη και τον Σάκη Μπουλά, αποτελεί για εκείνον μια μεγάλη πρόκληση που τον έχει ενθουσιάσει. 



Ποιος έκανε το «προξενιό» για την απρόσμενη αυτή καλλιτεχνική συνεργασία; 

Η πρόκληση και η καλλιτεχνική ανησυχία είναι ζωτική ανάγκη για τους ανθρώπους της τέχνης προκειμένου να παίρνουν νέες ανάσες, οξυγόνο και ζωή. Με αυτήν τη σκέψη και με αυτά τα δεδομένα η παρέα αυτή βρέθηκε μαζί. Ηταν γραφτό να γίνει, σαν ένα ραντεβού που έμελλε να συμβεί... 

Είπες αμέσως «ναι» ή το σκέφτηκες, καθώς ήταν κάτι τελείως διαφορετικό απ' όσα έχεις δοκιμάσει μέχρι σήμερα; 

Είπα αμέσως το «ναι», γιατί μου προκάλεσε τόσο μεγάλη και θετική εντύπωση η διάθεση και του Γιάννη Ζουγανέλη και του Σάκη Μπουλά, που δεν μπορούσα να αρνηθώ κι ούτε και ήθελα. Με κέρδισαν και με μάγεψαν με τη μία και ένιωσα ότι αυτή η συνεργασία, παρά τις όποιες φαινομενικές διαφορές της, στην ουσία έχει πάρα πολλά να δώσει και να δημιουργήσει. Και όντως τώρα που το βλέπουμε στην πράξη, μέσα από τις πρόβες, πραγματικά είναι για μένα ό,τι πιο ανατρεπτικό έχω κάνει αλλά και για εκείνους ό,τι πιο καινοτόμο. Νιώθω ήδη κερδισμένος από αυτήν τη συνεργασία αφού απέκτησα δύο νέους, αξιόλογους φίλους. 

Τι σε άγχωσε περισσότερο; 

Αυτό που μας ανησυχούσε όλους, από την πρώτη στιγμή, ήταν η διαφορετικότητά μας και πώς θα τη χρησιμοποιήσουμε για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Τελικά επικράτησε η άποψη πως κανείς δεν πρέπει να χάσει τον χαρακτήρα του μέσα σε όλο αυτό και πως στην πορεία όλοι κάπου μοιάζουμε και αυτό βγαίνει αυθόρμητα. Γι' αυτό υπάρχουν και οι κοινές ενότητες που δείχνουν πως δεν είμαστε απλά τρεις διαφορετικοί άνθρωποι που βγαίνουν στη σκηνή για να επιτελέσουν ένα «καταναγκαστικό» έργο. Υπάρχουν ενότητες που ο Ζουγανέλης με τον Μπουλά κάνουν τα δικά τους και υπάρχουν και οι προσωπικές μου ενότητες στις οποίες κάνω αυτό που πάντα έκανα. Ολα αυτά περιβάλλονται από χορό, από μουσικές κι από παρεμβάσεις θεατρικές στις οποίες συμμετέχω και εγώ. Αν το παρακολουθήσεις από την αρχή, είναι μια ωραία καλοστημένη, καλοδουλεμένη παράσταση η οποία στο τέλος σου αφήνει μια πολύ γλυκιά και χαρούμενη γεύση. Και αυτό που τη χαρακτηρίζει είναι το γέλιο. Το γέλιο που το έχουμε όλοι ανάγκη και κυρίως εγώ που μπαίνω για πρώτη φορά σε αυτό το είδος. 

Θεωρείς πως μέσα από αυτήν τη συνεργασία το κοινό θα γνωρίσει και μια διαφορετική πλευρά σου και ποια είναι αυτή;

 Μη φανταστείς ότι γίνεται αποδόμηση του καλλιτεχνικού μου χαρακτήρα... Και δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο, γιατί πιστεύω πως οι άνθρωποι που πηγαίνουν από τη μια άκρη στην άλλη είναι συνήθως αυτοί που κάνουν και τα μεγάλα ατοπήματα. Κάνω κάποια καινούργια για μένα πράγματα, στα όρια των δυνατοτήτων μου.. 

Οι πολύ δύσκολες φετινές οικονομικές συνθήκες επηρέασαν την απόφασή σου γι' αυτήν τη συνεργασία, στην οποία συνυπάρχουν στην ουσία δύο διαφορετικές επιτυχημένες συνταγές διασκέδασης; 

Φυσικά και εμείς οι καλλιτέχνες ταυτιζόμαστε με την οικονομική κατάσταση της χώρας, γιατί δεν είμαστε έξω από αυτήν. Είμαστε κομμάτι της κοινωνίας, έχουμε πολύ καλή αίσθηση του τι συμβαίνει γύρω μας και ο κλάδος μας είναι από τους πρώτους που επλήγησαν από την κρίση. Ολο αυτό το αντιμετωπίζουμε με το να είμαστε όσο πιο προσιτοί γίνεται στον κόσμο, φροντίζουμε δηλαδή ο κόσμος που θα έρθει να μας δει να μην πληρώνει ποσά τα οποία θεωρούνται υπερβολικά. 

Οι τιμές φέτος έχουν πέσει σε σχέση με πέρυσι; 

Βεβαίως και αυτό συμβαίνει στους περισσότερους χώρους διασκέδασης. Τα ποσά της προηγούμενης πενταετίας στη διασκέδαση είναι πλέον απαγορευτικά. Αυτό που κάνουμε αναγκαστικά όλοι οι καλλιτέχνες είναι να μειώσουμε τις προσωπικές αμοιβές έτσι ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει το όλο πράγμα χωρίς να απαιτούνται υπερβολικά χρήματα από το κοινό. 

Προσφάτως αποφάσισες να προσφύγεις στη δικαιοσύνη σχετικά με κάποια δημοσιεύματα που αφορούσαν την προσωπική σου ζωή. Νιώθεις ότι έχει ξεπεραστεί το όριο; 

Όταν η δημοσιότητα προσβάλλει κατάφωρα, αισχρά και χυδαία την προσωπική και ιδιωτική μου ζωή, δεν μπορώ να το αγνοήσω. Ο μόνος τρόπος αντίδρασης που έχω είναι η Δικαιοσύνη. 

«ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ» 

Πώς βλέπεις να πηγαίνουν τα πράγματα για την Ελλάδα; Θεωρείς ότι θα πάνε καλύτερα ή είσαι απαισιόδοξος; 

Οχι, απαισιόδοξος δεν είμαι. Πιστεύω ότι περνάμε το τελευταίο κομμάτι της δυσκολίας και ότι μας περιμένουν καλύτερες μέρες. Εχουν θεσμοθετηθεί μέτρα τα οποία πιστεύω ότι θα λειτουργήσουν αναπτυξιακά πλέον και θα βοηθήσουν το κράτος θα ανοικοδομηθεί με νέα δεδομένα. 

Ως νέος άνθρωπος και πολίτης αυτής της χώρας, πώς εισπράττεις και πώς εξηγείς το φαινόμενο «Χρυσή Αυγή» στην Ελλάδα; 

Είναι ένα φαινόμενο το οποίο συναντάμε σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, τα κοινοβούλια εκπροσωπούνται από ακραία στοιχεία. Θεωρώ ότι όλα αυτά τα φαινόμενα τα έχει γεννήσει η ίδια η κοινωνία μας, είναι ο καθρέφτης καθημερινών σημαντικών προβλημάτων πάνω στα οποία η κοινωνία οφείλει να σκύψει με προσοχή και να αναζητήσει επειγόντως λύσεις.

Πηγή: Ethnos.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Λατρεύουμε τον Μιχάλη Χατζηγιάννη: Ό,τι αφορά τον αγαπημένο μας καλλιτέχνη, βρίσκεται εδώ!